Årets LOL-moment kom nog för oss alla när vi såg en trött och smått sunkig Niclas Wahlgren vakna till liv till tonerna av låten ”Det funkar för mig” samtidigt som han omsvärmas av dansande glada unga tjejer. En typisk reklamfilm som driver med såväl konceptet reklam som med sig själva. Något som dock inte uppskattats av alla svenskar då filmen fått hela 7 stycken anmälningar på sig för att vara könsdiskriminerande – men det håller finnarna inte med om, som har haft samma reklam där med Wahlgrens finska motsvarighet.

kosttillskott vitaminer piller medicinAtt säga att Vitaepro.com har gjort ett avtryck i svensk reklamhistoria är att uttrycka det milt sagt, för rent faktiskt har reklamfilmen varit en så stor succé och det även i Norge och Finland. Men skillnaden är att i varken Norge eller Finland så har reklamen anmälts för könsdiskriminering och enligt finsk media har man där uttalat sig om hur vanskligt det är att hela tiden peka på saker som sexistiska då detta gör att ordet tappar sin betydelse. Och det är något som nog de flesta av oss kan hålla med om – för är filmen verkligen så sexistisk eller könsdiskriminerande som anmälarna har tyckt? Inte enligt Reklamombudsmannen i alla fall. Deras opinionsnämnd kom nämligen fram till att reklamfilmen inte är könsdiskriminerande och därmed inte alls strider mot artikel 4 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation. Och företaget själva då, vad säger dom?

Ville göra något spexigt

tänder leendeTill Dagens Media säger Vitaepros VD Siv-Katrin Ramskjell att tanken bakom reklamfilmen inte alls är tänkt att skapa debatt om kön, snarare ska den vara källa till ett gott skratt. Vilken den uppenbarligen passerat förbi som i både Norge och Finland, men inte i Sverige. Dessutom menar Ramskjell att man från företagets sida är nöjd med reklamen och att just Niclas Wahlgren i svenska versionen är klippt och skuren för rollen då han, enligt Ramskjell, är en person med glimten i ögat och så charmig. Så inför sommaren 2016 är det högst troligt att reklamfilmen kommer sändas igen – precis som den gjorde i år och i fjol. Och då får vi allt se om den skänker oss ett lika starkt LOL då som den gjort hitintills!

Fakta om Vitaepro

  • Är ett kosttillskott för muskler och leder
  • Innehåller antioxidanter, vitamin D, omega 3 och många fler nyttiga ämnen
  • Vitaepro tillverkas och ägs av Vitaelab
  • Reklamfilmen som sänts under sommaren har sett likadan ut i Sverige, Norge och Finland där Niclas Wahlgren varit i svenska, Håvard Bakke för Norge och Nicke Lignell har varit huvudrollsinnehavare i Finland.
  • videosajten Youtube går alla tre reklamfilmer att se och det är bara att skriva in Vitaepro sökrutan så kommer alla tre varianter upp – och visst är det väl Niclas (Sverige) och Nicke (Finland) som ger oss högst LOL?
 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?