En nyhet kring studenternas hals kommer i år att synas. Vattenflaskan som uppmanar till att ”komma ihåg att dricka vatten” gör nämligen succé. Bakom idén stod en mamma som ville att hennes son skulle orka med hela studentdagen och i år har mer än 800 studenter den här flaskan runt halsen.

2259032-studentflak

De här första veckorna i juni innebär studenten för många. Mängder av saker måste fixas och allt från studentskiva till flak måste planeras. Hur man planerar allt det här på bästa sätt kan man läsa om här. När man väl planerat allt och studentdagen är här gäller det att vara på topp och verkligen orka med hela dagen. Många studenter kommer dock knappt ihåg sin hittills viktigaste dag i livet för att de dricker alldeles för mycket alkohol och har man ett högt alkoholintag är risken stor att man inte ens orkar ta sig genom hela dagen.

Mamma gav sonen vattenflaska

För att få studenterna att orka hela dagen var det en mamma som gav sin son en personlig flaska att hänga runt halsen innehållandes vatten. Den här flaskan har nu gjort succé och flertalet medier har skrivit om den här smarta flaskan. När en skola i Lund har sin student och 800 elever springer ut den här veckan, kommer alla att ha en sådan här flaska runt halsen. De hörde av sig till mamman som gjort flaskan och ville göra ett samarbete. På flaskorna står det ”kom ihåg att dricka vatten” och de ska fungera som en påminnare till studenterna att varva alkoholen med vatten för att orka längre.

Intresset ökar

Efter att medierna rapporterat om flaskorna har intresset för dem blivit ännu större och flertalet föräldrar har hört av sig till mamman som skapade flaskan. Hon meddelar att hon tycker att det stora intresset är superkul och alla som är intresserade får gärna höra av sig till henne.