Har du börjat intressera dig för Bitcoin? Då är du inte ensam. Bitcoin blir alltmer etablerat som betalningsmedel. Om du går i tankar på att börja handla med den digitala valutan är det dock viktigt att du gör det på ett säkert sätt.

Intresset för den digitala valuta Bitcoin fortsätter att öka. Fler och fler får ett intresse för att själva investera i eller börja använda Bitcoin som valuta för att genomföra snabba och enkla transaktioner. Om du är intresserad av att börja använda Bitcoin är det viktigt att du väljer en seriös och erkänd handlare, till exempel: https://bt.cx/sv/, vad mer behöver du tänka på?

Förvara dina Bitcoins på ett säkert sätt

Bitcoin kan förvaras på flera olika sätt, antingen i en plånbok på nätet, i din dator eller i en särskilt avsedd hårdvaru-plånbok. Ur säkerhetssynpunkt är en hårdvaru-plånbok att föredra. Du för då över dina Bitcoins till en slags portabel hårddisk. De Bitcoins du äger finns då inte tillgängliga någonstans online vilket göra att ingen obehörig kan komma åt dem. Andra alternativ är alltså att förvara Bitcoins i det så kallade molnet, eller i digitala plånböcker på nätet. Även om många av de alternativen också har höga nivåer av säkerhet så har det förekommit att Bitcoin hackats eller stulits.

Välj en seriös aktör när du handlar med Bitcoin

Bt.cx som länkades i inledningen av den är artikeln är en seriös aktör inom handel med Bitcoin. Hos dem använder du dig av BankID för att legitimera dig när du köper, säljer och gör överföringar av Bitcoin. De har dessutom ett flertal rekommendationer för bra mjukvarubaserade plånböcker. Du måste nämligen ha en sådan när du ska handla med Bitcoin. Kombinera en sådan med en hårdvarubaserad Bitcoin-plånbok och dina Bitcoins är i lika säkert förvar som dina pengar på banken.

 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?