kvinna mobil 198x115Det här med att ladda mobiltelefonen, eller snarare att inte ha några batterier på sin telefon: finns det något störigare? Knappast. De flesta lämnar hemmet med en laddad telefon bara för att under dagen se hur procenthalten blir mindre och mindre. Snart är det bara 10 procent kvar och mobilen hamnar snart i koma. Det är frustrerande, så klart.

Som vi lever nu är telefonen vår absolut viktigaste produkt, du kan handla med den, åka i kollektivtrafiken, beställa tax, ringa vänner och betala räkningar. Den är vårt allt. När den dör, dör även en del av oss. Och försök inte förneka det, oavsett hur lol det än är de flesta av oss beroende av vår mobil.

Vad är då lösningen? Nu på senare tid har det ju faktiskt börjat komma portabla mobilladdare, som du kan ha i väskan när det krisar. De fungerar lite som de laddningsbara batteriet cr123a, som också kan fyllas på när det behövs.

3 lol om batterier, mobiler och laddare

  • Mobiltelefonens brist på batteri, eller att batteriet tar slut för fort, har använts i marknadsföringssyfte. Exempelvis har företaget Sony, som är en underdog på marknaden i Sverige, gjort en kampanj där folk som har Samsung och iPhone kan ladda sin mobiler vid olika stationer runt om i stan. Det hela presenterades som ”Här laddar vi våra konkurrenters mobiler” varpå man sedan förklarade att med en Sony-telefon behöver du inte ladda lika länge. Mycket smart faktiskt. Läs mer om kampanjen i Resumé.
  • Det har pratat som gångbanor för de som är mobilberoende. Det skrev i alla fall Metro i en artikel och det hela handlar om en stad i Belgien som har infört gångbanor med texten ”Text walking lanes” vilket är till för de som går samtidigt som de textar på sin telefon. Inte en dum idé, kanske någonting för Sverige också?
  • För dig som använder vanliga batterier, som AA-batterier, vet att dessa kan ta slut ganska fort. Nu har det dock tagits fram en metallbygel som gör att du ska kunna krama ut åtta gånger så mycket ström ur batteriet. Intresserad? Mer info om produkten hittar du här.

 

 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?