Minns ni Iprenmannen? Mannen som gjorde reklam roligt och fick hela svenska folket att sjunga med i hans låtar om värktabletter. 

Det var i maj 2013 som Nyheter24 publicerade en artikel där man berättade att en av Sveriges mest kända reklamkändisar tvingades sälja sina saker på grund av dålig ekonomi. Det handlar om Johann Neumann, mer känd som den sjungande Iprenmannen. 

I artikeln berättar Johann att han efter det verkar omöjligt att få jobb efter att ha varit Iprenmannen i 10 år. Han säger:

– Jag verkar inte få några fler jobb. På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren. Mitt ansikte är sönderbränt. Så fort de ser mitt ansikte, ser de Iprenmannen, säger han till Expressen.

Det är verkligen sorgligt att läsa hans berättelse, om hur han måste sälja sina saker för att få hyran att gå ihop. Och speciellt med tanke på hur mycket han faktiskt har betytt för Ipren. Det var en gång i tiden den värktablett som dominerade marknaden, just tack vare honom. Numera är det inte lika viktigt vilket märke en använder när man har huvudvärk eller mensvärk. Till exempel är det nu många som väljer det billigare alternativet Ibumetin, som finns både på nätet, i mataffärer och på apotek. Detta trots att de knappt har gjort någon marknadsföring eller reklam. 

Som tur är kan vi läsa i en senare artikel från Expressen att Iprenmannen nu år 2015 ändå verkar må bättre. I en artikel här berättar han att hittat stora kärleken och i somras flyttade hans fru till Sverige.

Nu hoppas de att snart få starta familj, han vill ha två barn säger han i artikeln. Självklart får en hoppas att mannen som gett så mycket skratt till det svenska folket får det han önskar, det är han värd.