Enligt Statistiska centralbyrån finns det 3484 personer i Sverige som heter Lundell i efternamn. Ulf Lundell verkar tycka att det är alldeles för många.

Ulf Lundell har, om någon missat det, skaffat en blogg som man kan ta del av på hans sajt Ulflundell.com. Han har redan överraskat genom att skriva att han tänkte titta på Svt:s utsändning av pjäsen Liv Strömquist tänker på dig, en föreställning baserad på alster av den serietecknare som nämns i titeln. Strömquist betraktas som en av de främsta i rörelsen av feminsitiska serietecknare som slagit igenom de senaste åren., och unga feminister är en grupp som Ulf Lundell sällan dragit jämnt med.

27 februari publicerade så Lundell ett inlägg på sin blogg där han gick till attack mot två journalister på Aftonbladet: Markus Larsson och Kristin Lundell. Larsson är enligt Ulf Lundell en ”giftig liten Hitler” med en hjärna av eternit. Kristin Lundell, å sin sida, har enligt Ulf Lundell kapat hans namn. Ulf vill bara se sitt efternamn i Aftonbladet när det handlar om honom själv, eller när tidningen publicerar en krönika av hans dotter Sanna. Hela inlägget finns att läsa på http://www.ulflundell.com/badgers-drift/27-januari-2015/.

Mer om Ulf Lundells utfall finns att läsa i Dagens Nyheter. Där ställs också frågan om hur många Lundell Sverige tål, och Kristin Lundell svarar att antalet bör öka snarare än minska.

 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?