I våras släppte världskändisen Kim Kardashian en hel bok på 325 sidor med selfies. Boken blev en totalflopp och endast runt 1 procent av hennes miljontals följare i sociala medier köpte boken. ”Selfish”, som boken heter, blev även väldigt hårt kritiserad för att vara ogenomtänkt och endast gjord för pengarna.

8955891-calligraphic-writing-believe-in-your-selfie

För ett tag sedan släppte realitystjärnan Kim Kardashian en fotobok full med selfies. Den här boken väntades bli en succé och stjärnan lade ner mycket tid och pengar på den. Boken blev dock en försäljningsflopp och enligt medierna har den endast sålts i blygsamma 32 000 exemplar. Boken ”Selfish” borde ha kunnat sälja betydligt mer än så med tanke på att Kardashian har över 40 miljoner Instagram-följare som varje dag vill ta del av bilder på henne men det är alltså bara 0,8 procent av hennes följare som köpt boken. Boken har dessutom blivit en flopp rent kritikmässigt och recensenterna har kritiserat Kim för att bara göra boken för pengar, helt utan eftertanke.

Fyll boken med minnen

Att göra en bok med massor av bilder och fina minnen till nära och kära är faktiskt inte en dum idé. Men för att göra fotoboken mer levande kanske det är bättre att faktiskt ha med några andra människor än en själv också. Man kan faktiskt framkalla fotoböcker av sina bilder och ge bort till exempel i julklapp till någon man tycker om. Det lär bli uppskattat. Men att fylla hela 325 sidor med bilder på sig själv (Källa) går alltså inte hem, även om man är en världsstjärna som Kim Kardashian.

Populär Hellström-bok

En fotobok med en kändis som blivit desto mer populär är Håkan Hellströms fotobok med bilder tagna på en konsert på Ullevi förra året. Enligt ttela.se är fotoboken fylld med bilder från ett tiotal fotografer och en utav dem är den prisbelönte DN-fotografen Paul Hansen. I boken får man se vad som hände på, bakom och runtomkring scenen. Förutom bilder innehåller fotoboken även texter och skildringar som är skrivna av fotojournalisten Jan Gradvall.