Allt fler kändisar går över till att röka elektroniska cigaretter. Det finns flera skäl till detta, även om vi ju bara kan spekulera om vilka skäl den enskilda individen har.

Lindsay Lohan, Paris Hilton, Charlie Sheen och Leonardo DiCaprio är fyra kändisar som alla har setts röka e cigg, enligt sajten Ranker.com. Varför röker de inte vanliga cigaretter istället? Troligen finns det fler skäl till detta.

E-cigg och behållareElektroniska cigaretter delar läkarkåren, men för många är de ett bra hjälpmedel för att sluta röka, röka mindre eller åtminstone röka utan att utsätta sina närmaste för skadlig passiv rökning. Det här gäller naturligtvis för både kändisar och för vanliga människor.

Faktum är att vissa kändisar har försökt tjäna pengar på kopplingen mellan sig själva och e-cigg. Charlie Sheen hade ett eget märke, som hette NicoSheen. Det startades 2011, och verkar inte ha blivit någon succé. Kanske berodde detta på att folk helt enkelt inte vill vara som Charlie Sheen. Leonardo DiCaprio eller Lindsay Lohan skulle troligen lyckas bättre med detta om de försökte. En annan kändis som hoppas tjäna pengar på den nya trenden är Bruno Mars, som investerat i ett företag som tillverkar e-cigg. Vilket detta företag är har han dock inte velat avslöja. Han slutade själv röka vanliga cigaretter med hjälp av e-cigg.

Elektroniska cigaretter – bra eller dåligt?

Att röka är inte bra för hälsan, och det allra bästa är att hålla sig borta från tobak helt och hållet. Men om man en gång har fastnat för tobaksbruk, och blivit beroende av nikotin, så får det som är bra inte bli det bästas fiende. E-cigg utmålas ibland som något helt oreglerat, men faktum är att det finns lagar och regler som reglerar dem.

1 juli 2017 trädde en ny lag i kraft, som reglerar elektriska cigaretter och påfyllningsbehållare. Enligt lagen får den här typen av produkter inte säljas till personer under 18. Försäljare måste också anmäla till kommunen att de säljer elektroniska cigaretter, och lagen säger också vilka myndigheter som kommer att ha ansvar för att övervaka försäljningen.

Lagen i dess helhet finns att läsa här.