Mannen med värktabletterna har vi skrivit om förr och berättat om hur hans liv utvecklats efter tiden som den sjungande och spelande värktabletten, men hur var hans liv egentligen innan detta?

”Johann Neuman växte upp i Österrike med två alkoholiserade föräldrar som kallade honom missfoster och försökte sälja honom till en cirkus. En barndom som det tog ända inpå sin pappas dödsbädd att förlåta.” läs hela artikeln hos SVT.

vård äldrevård äldreomsorgI en intervju med SVT berättar Iprenmannen Johann Neuman om sin mardrömslika barndom med två föräldrar som inte bara försökte gömma honom i en tvättkorg eller lät honom bo på en bordell utan som dessutom försökte lämna bort honom mot betalning till en kringresande cirkus. Men för Johann blev cirkusen inte hans öde, skådespeleriet i Sverige kom att bli hans väg mot ett lyckligare liv. Och han har dessutom förlåtit sin far för allt denne man utsatte honom för i barndomen, men det var först på faderns dödsbädd som detta kunde ske.

Försonades med pappan på dödsbädden

I programmet berättar Johann även om sin känslosamma försoning med sin far, som skedde först på pappans dödsbädd. Den sista veckan bodde nämligen Johann med sin pappa och tog hand om honom i hans sista tid i livet och det var först nu som far och son hittade till varandra. Nu fick Johann möjlighet att öppna upp om allt han burit på under så lång tid något som också betydde oerhört mycket för Johann. Pappan bad om ursäkt för allt som han och hans fru utsatt sin son för i barndomen och bad om Johanns förlåtelse – vilken han också fick. Vidare berättar Johann också mer om barndomen och hur hans liv kommit att se ut efter att han flyttat till Sverige på slutet av 1960-talet samt om de revolutionerande hormonella experimenten han senare fick vara med om, och allt kan man se i SVTs program ”När livet vänder” om olika människoöden.