Att företag anordnar event för att marknadsföra sig själva blir allt mer vanligt. Men att en företagare bjuder in på event i sin egen trädgård är desto mer ovanligt.

10258309--

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att det blir allt mer ovanligt för företag att köpa reklamplatser. Istället har många företag börjat anordna event för att marknadsföra sig själva. Inlägget då vi skrivit om detta kan man läsa här. Det här med event har företag av olika storlek anammat och både enorma företag som Apple och Google gör det, likväl som små företag och till och med egenföretagare. I en artikel kan man läsa om en kvinna som är egen företagare och som anordnat ett event för andra företagare för att marknadsföra sig själv och dela tips och råd med folk i samma sits som henne.

Blev en mini-mässa

På nwt.se finns den här artikeln och i den kan man läsa att kvinnan bjudit in folk till ett rock’n’roll-event för företagare hemma i sin egen trädgård. Hon valde att hålla eventet i sin egen trädgård för att hon hade en stor trädgård och för att det blev mycket billigare och trevligare än att hitta en lokal. 18 olika företag som ställde ut i hennes trädgård var på plats och det blev faktiskt lite utav en mini-mässa med företagare som fick chansen att träffa potentiella kunder och samarbetspartners. Varför kvinnan valde att ha rock’n’roll-tema på det här eventet var för att hon ville betona att företagande hänger mycket ihop med passion och driv.

Hade mycket underhållning på plats

Den som invigde eventet var kommunstyrelsens ordförande och även Dogge Doggelito var på plats för att framföra musik och underhållning på scenen. Han var även på plats på minglet som hölls senare på kvällen. Ytterligare några som var på plats för att underhålla gästerna på eventet var en dansstudio. Med mini-mässan och den trevliga underhållningen lyckades kvinnan göra ett riktigt succéevent i sin trädgård och hon är redan nu helt säker på att det kommer ske en repris av eventet nästa år.

 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?