Nog måste det vara jul nu, julkalendern har ju börjat. Och precis som varje år är hälften av svenska folket fly förbannat och den andra halvan överlycklig. Julkalendern har i år delat svenskarna mer än någonsin, någonting som media självklart har passat på att skriva om.

Det är intressant att läsa reaktionerna på julkalendern som handlar om historia och hur svenskarna har levt från Vikingatiden till idag. Det är Historieätarna Lotta Lundberg och Erik Haag som står bakom julkalendern och en kan inte låta bli att fundera över hur Martina Haag, Erik Haags föredetta fru känner kring julkalendern i år.

Det var förra året som det började spekuleras huruvida Erik och Lotta var någonting mer än enbart kollegor, och ryktena blev allt starkare då båda parterna valde att ta kontakta varsin juristbyrå för att ta ut skilsmässa från sina respektive. Sedan dess har de inte heller setts utan varandra. 

Boken om uppbrottet

I November släpptes även Martina Haags nya bok ”Det är något som inte stämmer”, vilket passande handlar om en skilsmässa då huvudkarakätren blir lämnad av sin man. Det är omöjligt att inte tro att det är en egen upplevelse hon skriver om, där Erik lämnar henne för Lotta Lundberg. Självklart är det synd om Martina som blev så hastigt lämnad i romanen känner man starkt med huvudkaraktären. I Dalademkraten skriver man om boken att:

Hennes roman är en av de mest realistiska beskrivningar av ett äktenskaps upplösning som jag läst. Fullständigt naket lägger hon ut sorgen och vreden över att bli dumpad när maken blir kär i sin programledarkollega Klara.

Förhoppningsvis har boken gett Martina en möjlighet att gå vidare, och mest troligt kommer den även att hjälpa många andra att gå vidare från sina skilsmässor. Tyvärr är det ju så att kärleken faktiskt kan ta slut, det kan hända när som helst och vem som helst.