Trodde du också att Hello Kitty var en katt? Du hade fel! Världen är fortfarande i chock efter beskedet från Sanrio, företaget som äger rättigheterna till figuren: Hello Kitty är inte en katt.

Hello Kitty, en figur som ser ut som en vit katt med kläder och andra mänskliga attribut, gjorde entré 1974 på en portmonnä. Figuren har blivit en av de främsta symbolerna för kawaii, alltså gulligheten som finns inom många former av japansk populärkultur. Framför allt har figuren inbringat stora pengar till Sanrio, företaget som äger rättigheterna.

Med tanke på hur figuren ser ut, och med tanke på dess namn, har många utgått från att det är en katt. Men i en intervju med nyhetsbyrån AFP bekände en talesman för Sanrio att så inte är fallet:

Kittys riktiga namn ska också vara Kitty White och hon föddes i England den 1 november 1974, har skorpionen som stjärntecken och blodgrupp A. Dessutom har Hello Kitty en tvillingsyster, Minny White som ska bo i en av Londons förorter med sin pappa George och mamma Mary.

Beskedet har chockat många Hello Kitty-fans. Man kan fråga sig om fler liknande besked är att vänta. Tänk om det skulle visa sig att Bamse inte är en björn, eller att Mumintrollen är en vanlig finlandssvensk familj.

 
 
 

Högtider och fest

Vad vet du om kändisar?