När det kommer till olika högtider så väljer man helt själv hur man vill att de ska firas. Men när det kommer till just Mors dag och Fars dag så är det två speciella och känsliga dagar som man kanske gör bäst i att fira. 

I en artikel skriver Carina Bruun om hypen kring alla födelsedagar och namnsdagar och alla andra dagar som man ska fira och ställer sig frågan varför? varför är det så viktigt att man ska fira när man fyller år? Självklart är det upp till var och en men när det kommer till just Fars dag eller Mors dag som snart infinner sig kan man ställa sig frågan vad som är värst: att skicka iväg ett grattis eller ett fång blommor eller att helt avstå av principskäl. Som förälder ser man helst att ens barn så klart uppsakttar en och visar kärlek på alla årets dagar, men visst kan det väl vara en vacker gest att överlämna en ask choklad? Att man även kan skicka mors dag present enkelt online gör att man som barn egentligen inte har några argument till varför man ska slippa – för visst vill man väl göra sina föräldrar glada och tacka dem?

Choklad, middag eller blommor

Det bästa vore om man kunde kombinera de tre till en perfekt kväll för att verkligen lyfta upp sin förälder. För när det kommer till lyckade presenter skriver svd.se att pappor helst vill ha middag, Svenskhandel att mammor blir glad över blommor och alla blir lyckliga och glada över lite choklad.

Så, på frågan om man ska fira denna dag som infinner sig den 8 maj kanske man inte ska svara på den frågan själv utan rikta den mot sin mamma och ställa sig frågan: kommer min mor bli glad av lite choklad eller blommor och ett innerligt ”Jag älskar dig världens bästa mamma”? Om man tror att svaret kommer bli ja så är det bara att börja fundera ut  något fint att ge.

4279662-244-dianthus-caryophyllus