HUI har återigen utsett årets julklapp och som vanligt blir den kritiserad av svenska folket. I stället för ett bidrag till välgörenhet, som de allra flesta ville skulle bli utnämnt, har HUI valt robotdammsugaren som årets klapp.

1340046-christmas-gifts

När det kommer till vad folk önskar sig i present vid olika högtider och tillfällen, brukar man inte vara sen med att göra undersökningar om vilka som önskar sig vad.

”För när det kommer till lyckade presenter skriver svd.se att pappor helst vill ha middag, Svenskhandel att mammor blir glad över blommor och alla blir lyckliga och glada över lite choklad.” Läs mer.

När det kommer till vad folk vill ha i julklapp är det istället ett företag som går in och bestämmer över vad svenskarna vill ha och inte vill ha. Handels utredningsinstitut bestämmer nämligen varje år vad som kommer att bli årets julklapp. Hur ett enskilt företag och endast ett par personer kan välja och veta vad alla svenskar vill ha, är en bra fråga. Och varje år ställer sig nog de flesta tveksamma till att HUI verkligen kan gå in och säga ”det här blir årets julklapp”. När de utnämnde årets julklapp i år var det nog fler än någonsin som undrade vad HUI egentligen håller på med och vad de baserar sina beslut på.

En onödig julklapp

I Hallandsposten kan man läsa om att TT gått ut på stan i Stockholm och frågat folk om vad de tycker om årets julklapp som i år är en robotdammsugare. Utnämningen får ett väldigt svalt mottagande och de flesta som TT pratat med skulle mycket hellre föredra att ett bidrag till välgörenhet blivit årets julklapp. Många uppger även att de tycker att robotdammsugaren är ”opraktisk”, ”superonödig” och ”tramsig”.